«Если мы позволим расчленить Украину, будет ли обеспечена независимость любой из стран?»

Байден на Генассамблее ООН призвал противостоять российской агрессии

antradienis, gegužės 17, 2016

Šveicarijos teisininkai draugavo ir su S.Magnickį pasmerkusia Rusijos mafija

Publikuota: 2016 balandžio 13d. 20:58  15min.lt
Panama Papers: Šveicarijos teisininkai draugavo ir su S.Magnickį pasmerkusia Rusijos mafija

Sergejus Magnickis Rusijoje tapo kovos su korupcija simboliu
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr. / Sergejus Magnickis Rusijoje tapo kovos su korupcija simboliu

Rusijos prezidento Vladimiro Putino bičiulio ir, tikėtina, paslėptų jo turtų sargybinio Sergejaus Roldugino ofšorinės verslo imperijos sandorius su „Mossack Fonseca“ tvarkiusi Šveicarijos teisės firma „Dietrich Baumgartner & Partner“, regis, yra susijusi su teisininką Sergejų Magnickį už grotų įkišusiais Rusijos organizuotais nusikaltėliais, atskleidė „The Daily Beast“. 

Duomenys, kuriuos tarptautinėms žurnalistų pajėgoms parūpino Vokietijos leidinys „Süddeutsche Zeitung“ ir tiriamosios žurnalistikos centras „International Consortium of Investigative Journalists“ (ICIJ), jau parodė, kad aplink V.Putiną sukasi milijardai dolerių.

15min jau rašė, kad pinigus saugo „kukliu muzikantu“ save vadinantis violončelininkas, vyresniosios V.Putino dukters krikštatėvis S.Rolduginas.

O daugybę finansinių operacijų išvežant iš Rusijos pinigus jo ofšorinei imperijai padėjo atlikti garsi Šveicarijos teisininkų kompanija „Dietrich Baumgartner & Partner“.

Dabar „The Daily Beast“ išsiaiškino, kad ta pati šveicarų firma susijusi ne tik su artimiausiais V.Putino patikėtiniais, bet ir su įtariamais Rusijos mafijos atstovais.
Kliujevo grupei taikomis sankcijos

„Dietrich Baumgartner & Partner“ Šveicarijoje žinoma kaip kompanija, turinti daug įtakingų klientų Rusijoje. Firma net yra priskyrusi kodinius vardus tiems klientams, kurių reputacija itin nešvari.

Negana to, kompanijos įkūrėjas Andresas Baumgartneris net didžiuojasi ryšiais Rytų Europoje. Kaip rašo „The Guardian“, jis savo kolegoms yra sakęs: „Aš palaikau santykius su žmonėmis iš KGB – iki pat Vladimiro Putino“.

O dabar aiškėja ir glaudus „Dietrich Baumgartner & Partner“ ryšys su vadinamąja Kliujevo grupe, išgarsėjusia teisininko Sergejaus Magnickio, 2009 metais nukankinto Maskvos kalėjimo ligoninėje, byloje.

Kliujevo grupę sudaro aukšti Rusijos vidaus reikalų ministerijos ir Federalinės saugumo tarnybos pareigūnai, vagiantys ar bent vogę iš valstybės pinigus. Būtent šio klano nusikaltimus atskleidė S.Magnickis ir taip pasirašė mirties nuosprendį.

Kuklus buhalteris S.Magnickis 2007-2008 metais atkapstė, kad buvęs kalinys Dmitrijus Kliujevas ir jo sėbrai iš valstybės nugriebė per 230 mln. JAV dolerių. Bet tada tie patys nusikaltėliai pasirūpino, kad S.Magnickis atsidurtų už grotų, kur jis po metų mirė.

JAV senatorius Johnas McCainas yra pavadinęs Kliujevo grupę „pavojinga tarptautine kriminaline organizacija, kuri kartu su aukštais Rusijos valdžios atstovais vykdo rimtus finansinius nusikaltimus“.

Kliujevo grupės nariams JAV vyriausybė taiko sankcijas – jie įtraukti į S.Magnickio sąrašą, sudarytą po teisininko mirties kalėjime.

Atstovavo S.Magnickio atkapstytiems aferistams

Tačiau toks nusikaltimų šleifas, atrodo, netrukdo „Dietrich Baumgartner & Partner“ bendradarbiauti su Kliujevo grupe.

Antai „The Daily Beast“ gauti dokumentai rodo, kad 2011 metų balandžio 13-ąją – lygiai prieš penkerius metus – D.Kliujevo kontroliuojama ir Kipre registruota kompanija „Altem Invest Ltd.“ pervedė 4499 dolerius į Šveicarijos banko sąskaitą, priklausančią būtent „Dietrich Baumgartner & Partner“.

Be to, šveicarų įmonė atstovavo Vladlenui Stepanovui byloje dėl pinigų plovimo. Bylą, siejamą su S.Magnicio atkapstytomis aferomis, 2011 metais atvertė Šveicarijos generalinis prokuroras.

V.Stepanovas – Kliujevo grupės narys – yra buvęs Olgos Stepanovos vyras. O ši moteris anksčiau vadovavo 28-ajai Maskvos mokesčių valdybai.

Tinklalapyje „Russian Untouchables“ skelbiami dokumentai rodo, kad Stepanovai prieš skyrybas kartu valdė 39 mln. JAV dolerių vertės turtą.

Jiems priklausė vila Maskvoje, atostogų namas Juodkalnijoje, didžiulė vila ir du prabangūs butai Dubajuje. Akivaizdu, kad Stepanovai galėjo sau leisti daug, nors kartu per metus tada uždirbo tik 38 tūkst. dolerių.

„Dietrich Baumgartner & Partner“, siejama ir su asmeniniu V.Putino bankininku vadinamu Jurijumi Kovalčiuku, kuris vadovauja bankui „Rossija“, bendrauti su žurnalistais atsisako.
15min.lt

Komentarų nėra: