«Если мы позволим расчленить Украину, будет ли обеспечена независимость любой из стран?»

Байден на Генассамблее ООН призвал противостоять российской агрессии

penktadienis, gegužės 13, 2016

„ArtVilnius ’16“ renka gausią savanorių komandą

lrytas.lt 2016-05-13 14:24, atnaujinta 2016-05-13 14:37


Meno mugės savanoriai koordinuos atvykstančius užsienio svečius bei galerininkus, prižiūrės mugės stendus

Birželio 9-12 dienomis vyksianti tarptautinė šiuolaikinio meno mugė „ArtVilnius ‘16“ skelbia savanorių atranką ir į savo komandą kviečia atsakingus, komunikabilius, kūrybingus bei nebijančius iššūkių meno mylėtojus.

Didžiausio vizualiųjų menų renginio Baltijos šalyse „ArtVilnius ‘16“ rengėjai ir šiais metais planuoja pakviesti apie 50 savanorių. Jie prieš mugę ir per mugę metus padės koordinuoti atvykstančius užsienio svečius bei galerininkus, mugės ekspozicijų stendus, dirbs informaciniuose centruose, palaikys bendrą tvarką „Litexpo“.

Pasak „ArtVilnius ‘16“ direktorės Dianos Stomienės, savanoriavimas mugėje yra puiki galimybė jauniems meno mylėtojams iš arti susipažinti su šio renginio organizavimu, įgyti patirties ir užmegzti tarptautinių ryšių.

„Šiais metais meno mugė „ArtVilnius ‘16“ vyksta jau septintą kartą, visus tuos metus neapsėjome be savanorių pagalbos. Džiaugiamės, kad dauguma iš jų pas mus sugrįžta kasmet. Savanoriai mums padeda įvairiose srityse, priklausomai nuo jų sugebėjimų ir poreikių. Ne vienas iš savanorių pamažu tapo ir nuolatine mugės komandos dalimi“, – teigė D.Stomienė.

Septintojoje meno mugėje „ArtVilnius ‘16“ dalyvaus 60 meno galerijos iš 12 pasaulio šalių. Šalis viešnia – Lenkija. Į Vilnių iš Krokuvos atkeliaus šiuolaikinio meno muziejaus MOCAK kolekcija, kuri suteiks puikią galimybę susipažinti su garsiausiais Lenkijos menininkais.

Taip pat bus galimybė išvysti Jono Meko vizualiųjų menų centro, mugės ypatingojo partnerio „Lewben Art Foundation“, šiuolaikinio meno centro „Laznia“ (Gdanskas) kolekcijas.

Jau tradicija tapusią skulptūrų ir instaliacijų parodą „Takas“ šiais metais pristatys 25 menininkus iš Lietuvos, Latvijos, Ukrainos, Olandijos, Lenkijos, Vokietijos, Danijos. Mugės metu vyks edukacinė programa vaikams, jaunimui ir suaugusiems „Tarp kūrėjų“, ekskursijos po mugės ekspoziciją su menotyrininkais, susitikimai su menininkais. Praėjusiais metais „ArtVilnius‘16“ aplankė per 18 tūkst. meno mylėtojų.

„ArtVilnius‘16“ organizatoriai laukia savanorių anketų iki gegužės 17 dienos, kviečiame užpildyti savanorių anketą čia: goo.gl/P8H4QF

Komentarų nėra: