«Если мы позволим расчленить Украину, будет ли обеспечена независимость любой из стран?»

Байден на Генассамблее ООН призвал противостоять российской агрессии

antradienis, vasario 16, 2016

Europa sutinka nutraukti socialinių išmokų mokėjimus migrantams iš ES į JK

vasario 15, 2016 bigbenas
Angela Merkel ir Fransua Olandas palankiai sureagavo į Davido Camerono prašymą dėl socialinių išmokų imigrantams sustabdymą Didžiojoje Britanijoje, praneša Politico Europe, cituodamas Prancūzijos vyriausybės šaltinį.

Prancūzijos prezidentas ir Vokietijos kanclerė pritarė dar vienam kompromisui derybuose dėl JK statuso Europos Sąjungoje.

„Derybų metu Briuselyje, britų pusė parodė norą siekti kompromisų ir alternatyvų, o dabar Davidui Cameronui parodo, kad pagrindinės ES šalys taip pat yra pasiruošusios kompromisams – rašo leidinys. – Merkel ir Olandas jau surengė derybas dėl šio klausimo, kurdami strategiją, kuri geriausiai atitiktų Europos Sąjungos interesus“.

Leidinio duomenimis, Angela Merkel ir Fransua Olandas nebereikalaus iš Camerono visiškai atsisakyti šios idėjos, o tiesiog prašo sumažinti laikotarpį, per kurį darbuotojai iš ES nebegalės tikėtis socialinių išmokų Britanijoje. Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas ketina įvesti ketverių metų socialinių išmokų moratoriumą, o Merkel ir Olandas prašo 3 metų.

Praėjusią savaitę, Europos lyderių susitikime, Cameronas perspėjo savo kolegas, kad Britanijos narystės ES sąlygos turi būti pakeistos tam, kad britiški rinkėjai palaikytų ES narystę artėjančiame referendume, o «migracija taptų pagrindiniu britų rūpesčiu, kuris griauna Europos Sąjungos palaikymą.“

Britų premjeras pasakė, jog tikisi susitarti dėl naujų ES narystės sąlygų per kitą ES lyderių susitikimą vasario mėnesį. Anksčiau jis pažadėjo surengti referendumą dėl Didžiosios Britanijos narystės ES iki 2017 m.

Pastarųjų aukščiausio lygio diskusijų metu, Lenkijos, Lietuvos, Portugalijos ir Ispanijos atstovai išreiškė „rimtą susirūpinimą“ dėl ketverių metų uždraudimo, pranešė šaltinis Politico Europe.

Kitos šalys, tokios kaip Belgija, pamatė Camerono pasiūlyme „gryną diskriminaciją“, sakė diplomatas.

Komentarų nėra: