«Если мы позволим расчленить Украину, будет ли обеспечена независимость любой из стран?»

Байден на Генассамблее ООН призвал противостоять российской агрессии

sekmadienis, vasario 21, 2016

dar viena didelė „Maxima“ Vilniuje

Įkasė kapsulę – statys dar vieną didelę „Maximą“ 2016-02-19 15:15 lrytas.lt 
Penktadienį Vilniuje pradėtos naujo bendrovės „Maxima LT“ administracijos pastato ir prekybos centro statybos. Statybų aikštelėje sostinės Naugarduko gatvėje įkasta simbolinė laiko kapsulė, kurioje įamžinta bendra projekto vystytojų ir miesto savivaldos atstovų ateities vizija. Naujasis pastatų kompleksas pirkėjams ir darbuotojams duris atvers jau šių metų rugsėjį.



„Šie metai mums – ne tik rekordinės, bet ir kokybinės plėtros metai. Apsibrėžę pagrindinius veiklos principus, nuo šiol kiekvieną objektą – naują ar atnaujinamą – atidžiai vertiname pagal jo teikiamą naudą ekonomikos, aplinkosaugos ir socialinėje srityse.

Pradėdami naujos parduotuvės ir administracijos pastato statybas taip pat pirmiausiai įvertinome, kokią ekonominę naudą jis atneš miesto ekonomikai, kaip pagerins sąlygas vietos bendruomenėms, taip pat ir mūsų darbuotojams. Kiekvienas naujas statinys formuoja modernų miesto veidą, tad ypač daug dėmesio skyrėme infrastruktūrai ir aplinkosaugai.

Siekiame, kad šis pastatas darniai derėtų su aplinka, tausotų energijos bei gamtos išteklius“, – sakė bendrovės „Maxima LT“ generalinis direktorius Žydrūnas Valkeris.

„Viena iš svarbiausių miesto savivaldybės veiklos krypčių – investicijų programų įgyvendinimas ir bendradarbiavimas su privačiu verslu. Lietuvos ir užsienio investicijų indėlis į miesto paslaugų ir prekybos centrų plėtrą reiškia augantį Vilnių, naujas darbo vietas bei gerėjančią vilniečių gyvenimo kokybę.

Labai džiugu, kad šiandien Vilnius pagal miesto ekonominį išsivystymą ir patrauklumą investicijoms patenka tarp geriausiai vertinamų vidutinio dydžio augančių ateities miestų Europoje. Kartu tikime, kad privačių investuotojų ir Vilniaus miesto bendruomenei tarnaujančios savivaldybės bendradarbiavimas sudarys dar geresnes sąlygas sėkmingam ir sparčiam miesto augimui“, – sakė Vilniaus miesto savivaldybės Administracijos direktorė Alma Vaitkunskienė.

Į modernaus 16,7 tūkst. kv. m ploto kompleksą bendrovė investuos 15 mln. eurų. Daugiau nei dešimtadalis šios sumos (1,8 mln. eurų) bus skirta modernios infrastruktūros, užtikrinančios didesnį saugumą ir patogumą, sukūrimui. Ketinama sukurti papildomas eismo juostas šalia besidriekiančiose gatvėse, rekonstruoti troleibusų kontaktinį tinklą, užtikrinti patogų šviesoforų eismo reguliavimą Naugarduko, Kauno, Smolensko ir Žemaitės gatvių sankirtoje, pasirūpinti žaliosiomis zonomis.

Projektą įgyvendinančios statybos bendrovės „Mitnija“ generalinio direktoriaus Juliaus Gendvilio teigimu, rekonstruojamose Smolensko ir Žemaitės gatvių atkarpose važiuojamoji dalis bus išplatinta iki šešių eismo juostų, įrengiamos viešojo transporto sustojimo juostos, saugumo salelės, reguliuojamos sankryžos, šaligatviai ne tik pėstiesiems, bet ir dviratininkams bei kitaip modernizuojama šalia projekto esanti miesto transporto infrastruktūra.

Pastatų kompleksą sudarys beveik 4,5 tūkst. kv. m ploto 2 aukštų „Maxima XX“ prekybos centras ir kiek daugiau nei 6,8 tūkst. kv. m ploto su prekybos centru besiribojantis 4 aukštų bendrovės administracijos pastatas.

Prekybos centre 2,75 tūkst. kv. m bus skirta prekybos salei, dar apie 1 tūkst. kv. m ploto pagalbinėms ir 270 kv. m. nuomai skirtoms patalpoms.

Čia įsikursianti „Maxima XX“ parduotuvė bus kuriama pagal naują modelį, leidžiantį tiksliau apskaičiuoti konkrečioms prekių kategorijomis skiriamą prekybos ploto dalį ir taip suvienodinti prekių išdėstymą tokio pat formato parduotuvėse. Pirkėjų patogumui greta prekybos centro bus įrengta kiek daugiau nei 250 automobilių talpinanti stovėjimo aikštelė, taip pat speciali aikštelė dviračiams.

Administracijos pastate bus įrengtas erdvus priimamasis, 12 posėdžių kambarių, apsaugos postas, sukurtos modernios ergonomiškos darbo vietos 430 jame nuolat dirbsiančių darbuotojų. Čia veiks ir erdvi 638 kv. m ploto valgykla, kurioje vienu metu galės pietauti apie 90 darbuotojų.

Visame pastate bus įdiegtos inovatyvios energiją taupančios ir aplinką tausojančios šildymo bei apšvietimo sistemos. Kiekvienoje darbo vietoje instaliuotas automatinis apšvietimo valdymas, gebantis prisitaikyti prie natūralaus dienos šviesos lygio bei pastate esančių žmonių judėjimo, leis sutaupyti iki 70 proc. elektros energijos, lyginant su įprastu biuruose naudojamu apšvietimu. Moderni energijos perdirbimo sistema leis efektyviai išnaudoti šaldymo procesų metu susidarančią energiją, šią panaudojant karšto vandens gamybai, patalpų šildymui bei vėdinimui. Planuojama, kad ši sistema aprūpins ne tik prekybos centro pastatą, bet ir darbuotojams skirtą valgyklą.

Naujojo pastatų komplekso statybos vyksta bendrovei strategiškai ir istoriškai svarbioje vietoje. Dar 1993 m. šioje teritorijoje įkurti „Vilniaus prekybai“ priklausę prekių sandėliai, vėliau čia atidaryta parduotuvė, būtent čia buvo atidarytas ir pirmasis įmonės administracijos biuras.

Šiuo metu bendrovė „Maxima LT“ valdo 234 „Maxima“ parduotuves visoje Lietuvoje, kurios kasdien apsilanko daugiau kaip 500 tūkst. pirkėjų. 2016 metais bendrovė planuoja intensyvią plėtrą. Be jau statomo naujo administracijos pastato ir prekybos centro Vilniuje, iki metų pabaigos planuojama atidaryti dar 20 naujų ir atnaujinti 14 jau veikiančių tinklo parduotuvių.

Komentarų nėra: