«Если мы позволим расчленить Украину, будет ли обеспечена независимость любой из стран?»

Байден на Генассамблее ООН призвал противостоять российской агрессии

trečiadienis, balandžio 13, 2016

S.Rolduginas – Kaunui nusipelnęs žmogus

Vladimiro Putino bičiulis ir pagrindinis Panama Papers tyrimo „herojus“ Sergejus Rolduginas – Kaunui nusipelnęs asmuo. Taip prieš keletą metų nusprendė miesto valdžia, o S.Rolduginas iškilmingai apdovanotas miesto rotušėje. Dabar matyti, kad jis stovi už milžiniškus pinigus šešėlyje prasukusios ofšorinio verslo imperijos, bet Kauno meras nemato pagrindo ką nors keisti.

2
Kauno miesto savivaldybės nuotr. / Sergejų Rolduginą (dešinėje) Kauno rotušėje 2011 m. apdovanojo meras Rimantas Mikaitis


Panama Papers „herojus“ S.Rolduginas – Kaunui nusipelnęs žmogus. Ir merui tai tinka

Šarūnas Černiauskas  15min  2016 balandžio 13d. 16:37

2011 m. liepą S.Rolduginas Kaune buvo apdovanotas Santakos garbės ženklu. Žinomas muzikos pasaulio veikėjas miesto padėką gavo už savo indėlį į muzikinių renginių Kaune organizavimą, o apdovanojimą jam įteikė tuometis meras Rimantas Mikaitis.

Dabar, išaiškėjus, kad būtent S.Rolduginas yra pagrindinė figūra ofšorinėje struktūroje, vienijančioje daugelį V.Putinui artimų asmenų, prašoma Santakos garbės ženklą iš jo atimti. Tokios iniciatyvos ėmėsi Kauno konservatoriai su buvusiu meru Andriumi Kupčinsku priešakyje.

„Norime paklausti, ar Kauno savivaldybė toliau ketina kviesti šį korumpuotą kultūros veikėją į muzikos festivalius“, – kreipimesi į merą rašo A.Kupčinskas.

O meras Visvaldas Matijošaitis pagrindo reaguoti kol kas nemato.

„Žinokit, aš atėjau dirbti, bet ne žiūrėti į praeitį. Kas, kam, ką davė, kodėl davė. Čia meno bendruomenė miesto paprašė [apdovanoti S.Rolduginą] ir miestas buvo davęs. Taip, kad kai pati meno bendruomenė ateis ir paprašys atimti, tada ir spręsim“, – 15min teigė V.Matijošaitis.

Paklaustas, ar S.Roldugino padėties nekeičia nutekėjusi Panamos teisininkų firmos „Mossack Fonseca“ informacija, politikas ėmė V.Putino bičiulį lyginti su britų premjeru Davidu Cameronu, taip pat priverstu aiškintis dėl Panama Papers – tik dėl nepalyginamai mažesnių operacijų.

„O jeigu miestas būtų Anglijos premjerui [įteikęs apdovanojimą]? Irgi siūlytumėte?“ – retoriškai klausė V.Matijošaitis.

Priminus, kad D.Cameronas teisinasi dėl palyginti nedidelių sumų, kai S.Roldugino ofšorinių įmonių tinkle sukosi milijardai, politikas atsakė glaustai. „Tikrai nesigilinu į tą. Bet šiuo metu tikrai – žiūrim mes į priekį, o ne atgal“, – pakartojo V.Matijošaitis.

Komentarų nėra: