«Если мы позволим расчленить Украину, будет ли обеспечена независимость любой из стран?»

Байден на Генассамблее ООН призвал противостоять российской агрессии

trečiadienis, liepos 13, 2016

Anglija. Borisas Johnsonas. Lietuvos žydų palikuonis britų elito viršūnėje

Lietuvos žydų palikuonis britų elito viršūnėje


Ramūnas Bogdanas, DELFI.lt  2016 m. liepos 13 d. 17:07
Velniškai sunki moteris
<...>
Po to, kai Davidas Cameronas, bedėliodamas savo politines partines šaškes, prakišo paties suorganizuotą referendumą dėl narystės ES ir paskelbė apie atsistatydinimą, išaušo galimybių valanda. Prasidėjo angliškų buldogų kova po kilimu.

Neabejotinu lyderiu rodėsi laimėjusio „Brexit“ veidas, buvęs Londono meras Borisas Johnsonas, iki referendumo laikęsis proeuropietiškų pažiūrų. Teisingumo ministras Michaelas Grove‘as įkalbėjo jį sužaisti partiją iš Britanijos ateities ir tas sutiko, nes jam piešiamas prizas buvo partijos pirmininko ir karalystės premjero kėdės.

Tačiau M. Grove‘o ambicijos buvo ne mažesnės. Būdamas ne charizmatiškas ir ne vėliavnešys, M. Grove‘as pasinaudojo B. Johnsono populiarumu ir įtaiga, o po to užkulisiuose nusiurbė nuo jo visą torių grietinėlės paramą. Kai į susitikimą su B. Johnsonu parlamente atėjo vos 25 parlamento nariai, jis suprato, kad jo korta mušta ir pasitraukė iš žaidimo. Pastūmėjęs Britaniją iš ES, po kilimu liko apkandžiotas ir išduotas.











© topnews.in

Nesu girdėjęs, kad Lietuva bent kada būtų bandžiusi suartėti su B. Johnsonu per ryšį su jo protėviais. B. Johnsonas yra ir anglų, ir vokiečių, ir amerikiečių kraujo turintis politikas, o dabartinė pavardė atsirado, kada jo senelis Osman Ali, turko sūnus, gimęs Anglijoje, pasikeitė pavardę į savo anglės močiutės mergautinę pavardę.

Tačiau mums įdomiau, kad jo prosenelis Elias Avery Lowe, amerikiečių paleografas, tyrinėjęs senovinius rankraščius, į JAV atvyko iš Vokietijos, kur studijavo, o gimęs jis buvo Kalvarijoje 1879 (mirė Vokietijoje 1969). Kadangi Lietuva tuo metu priklausė Rusijos imperijai, dalis šaltinių tiesiog nurodo jį kilus iš Rusijos žydų, o viename straipsnyje radau jį paverčiant jau Maskvos žydų palikuonimi.

Nesu girdėjęs, kad Lietuva bent kada būtų bandžiusi suartėti su B. Johnsonu per ryšį su jo protėviais. B. Johnsonas yra ir anglų, ir vokiečių, ir amerikiečių kraujo turintis politikas, o dabartinė pavardė atsirado, kada jo senelis Osman Ali, turko sūnus, gimęs Anglijoje, pasikeitė pavardę į savo anglės močiutės mergautinę pavardę. Tačiau mums įdomiau, kad jo prosenelis Elias Avery Lowe, amerikiečių paleografas, tyrinėjęs senovinius rankraščius, į JAV atvyko iš Vokietijos, kur studijavo, o gimęs jis buvo Kalvarijoje 1879.
Ramūnas Bogdanas

Kadangi pats B. Johnsonas daug kur prisimena turįs žydiško kraujo, vertėtų mūsų diplomatams padėti jam geriau susipažinti su šia jo šeimos istorijos dalimi, nes, atrodo, kol kas žinomi tik Elijo tėvai iš Kalvarijų Karolis (g. 1853) ir Sara (g. 1857).
<...>


Naujoji premjerė „Brexit“ veidui B. Johnsonui patikėjo svarbias pareigas 


DELFI.lt  2016 m. liepos 13 d. 22:03

Naujojoje Jungtinės Karalystės vyriausybėje atsirado viena vienam iš didžiausių „Brexit“ šalininkų - buvusiams Londono merui Borisui Johnsonui, kuris po pasitraukimo iš Europos Sąjungos šalininkų pergalės referendume netikėtai atsitraukė.

BBC praneša, kad naujoji premjerė Theresa May patikėjo jam užsienio reikalų ministro portfelį.

Britanijos pasitraukimo iš ES šalininkų kampanijos veidas ir vėliavnešys, buvęs Londono meras B. Johnsonas visus pribloškė, kai po referendumo pareiškė nesieksiantis perimti ministro pirmininko posto iš atsistatydinti nusprendusio Davido Camerono, nors daugelis prognozavo, kad po „Brexit“ stovyklos pergalės referendume jis pasielgs priešingai.

B. Johnsonas pareigose pakeis Philipą Hammondą, kuris tampa iždo kancleriu. Buvęs iždo kancleris George'as Osborne'as nebedirbs šioje vyriausybėje. Buvusi energetikos ministrė Amber Rudd tampa vidaus reikalų ministre.

Michaelis Fallonas tęs gynybos ministro pareigas, o iki 2011 m. šias pareigas ėjęs Liamas Foxas grįžta į vykdomąją politiką ir taps tarptautinės prekybos ministru.
DELFI.lt

Komentarų nėra: