«Если мы позволим расчленить Украину, будет ли обеспечена независимость любой из стран?»

Байден на Генассамблее ООН призвал противостоять российской агрессии

penktadienis, sausio 15, 2016

„TransferGo“ vyksta į Pasaulio ekonomikos forumą.


Davosas

Davosas © AP/Scanpix
Tarptautiniais pinigų pervedimais užsiimanti Londone įsikūrusi lietuvių įsteigta įmonė „TransferGo“ gavo kvietimą į kitą savaitę Davose vyksiantį prestižiniu laikomą Pasaulio ekonomikos forumą.

„TransferGo“ generalinis direktorius Daumantas Dvilinskas DELFI pasakojo, kad galimybė sudalyvauti šiame renginyje atsirado dėl to, kad jo įmonė priklauso finansinių inovacijų lobizmu užsiimančiam centrui „Innovate Finance“.


„Mums nemaža garbė, kad jie išsirinko būtent mus. Davose atstovausime Londoną ir tikrai džiaugiamės šia galimybe, nes galėsime savo požiūriu pasidalinti su įtakingais investuotojais bei politikos formuotojais“, – sakė jis.

Praeitų metų pabaigoje „TransferGo“ iš kelių gerai žinomų tarptautinių investuotojų sulaukė 2,5 mln. JAV dolerių investicijos.

2012 metais įkurta įmonė tada teigė, jog tai didžiausia suma, kurią yra gavęs finansines paslaugas teikiantis startuolis Lietuvoje.

„Turbūt dėl to mus ir pakvietė į Davosą – nes pamatė, kad turime nemažai potencialo“, – DELFI sakė D. Dvilinskas. Jis teigia, kad biurus Londone ir Vilniuje turinti įmonė ketina tapti vienu pagrindinių rinkos žaidėjų Europoje, o gal ir pasaulyje.

„Šiuo metu mūsų pagrindinis tikslas yra sukurti mobilų produktą ir išleisti geresnę jo versiją į rinką, dėl to plečiame savo mobiliųjų technologijų biurą Lietuvoje. Taip pat planuojame augti, ką pastartuoju metu labai stipriai darėme Lenkijoje, Rumunijoje, Vakarų Europoje“, – sakė „TransferGo“ vadovas.
Edgaras Savickas/delfi.lt

“TransferGo” užuomazgos ir veiklos modelis 

Pašnekovas tvirtina, jog inovatyvaus internetinių pavedimų modelio idėją sukūrė ir išplėtojo Justinas Lasevičius. Kartu su Edvinu Šeršniovu jie įkūrė įmonę, rugsėjo mėnesį pristatė pradinę paslaugos versiją, gavo visas reikiamas licencijas. Vėliau prisijungė dar keletas didelę patirtį turinčių IT specialistų, ir galiausiai pats Daumantas Dvilinskas.

„Jie aiškiai žinojo, ką daro ir pamaniau, kad galiu pasiūlyti tai, ko jiems reikia”, – sako “TransferGo” vadovas ir priduria, jog projektas nuo pat pradžių sprendė opią problemą: “Lyginant su tradiciniais bankais, “TransferGo” pavedimus atlieka pigiau ir greičiau. Tačiau lyginti mūsų su bankais nederėtų, mes žmonių pinigų nelaikom – tik tarpininkaujam.”

Kaip įmonei pavyksta pervedimus iš vieno vartotojo kitam persiųsti pigiau? Paprasta. Yra dvi sąskaitos: viena Lietuvoje, kita – Didžiojoje Britanijoje. Vietoj to, kad pinigai būtų siunčiami iš Lietuvos į Didžiąją Britaniją, jie atkeliauja į Lietuvos sąskaitą, o iš Didžiosios Britanijos sąskaitos yra išsiunčiami tiesiogiai kliento nurodytam adresatui.

Dirbant pagal šį modelį vienkartinis pervedimas kainuoja 2,5 svaro (10,2 Lt) + 1,3-1,75 proc. mokestis už valiutos keitimą. Orientuojamasi į mikromokėjimus, tad vieno pervedimo limitas yra iki 5 tūkst. svarų (20,1 tūkst. litų). Akivaizdu, kad pagrindinę “TransferGo” auditoriją sudaro žmonės, kurie iš užsienio perveda pinigus savo šeimoms, kitaip tariant – emigrantai.

Prieš beveik mėnesį įmonė išsiplėtė į Lenkijos rinką, kuri, anot Daumanto, labai panaši į Lietuvos: “Visų pirma, tai yra didesnė rinka ir pagal žmonių elgseną ji labai panaši į Lietuvos rinką. Ten taip pat yra didžiulė emigracija, tad paslauga turi didelę paklausą. Tai rinka, kurioje galime išsitestuoti. Jeigu Lenkijoje sugebi pritraukti vartotoją ir likti pelningu, tuomet galima sukurti pasaulinį produktą.”

Komentarų nėra: