«Если мы позволим расчленить Украину, будет ли обеспечена независимость любой из стран?»

Байден на Генассамблее ООН призвал противостоять российской агрессии

sekmadienis, sausio 31, 2016

„Vilnius Tech Park“ suviliojo pirmuosius britus

„Vilnius Tech Park“ suviliojo pirmuosius britus: Jungtinės Karalystės inovatyvių verslų konsultavimo bendrovė „Alien Technology Transfer“ pirmajam biurui Centrinėje ir Rytų Europoje pasirinko Lietuvą.
2013 m. įkurta įmonė specializuojasi inovatyvių projektų finansavimo, vadybos, verslo modelių konsultavimo srityse. Lietuvoje ji daugiausiai dėmesio skirs „Horizontas 2020” finansavimo siekiančių inovatyvių mažų ir vidutinių įmonių konsultavimui.

„Mūsų tikslas 2016-2020 m. į Lietuvą pritraukti apie 40-50 inovatyvių įmonių kasmet, tačiau manau, kad su kiekvienu sėkmingu projektu šis tikslas tik augs“, – pranešime teigia Alessandro Rufo, „Alien Technology Transfer“ įkūrėjas.

Nulėmė mokesčiai ir išsilavinimas

Vykdomasis direktorius kalba, kad Lietuvą bendrovė pasirinko dėl palankios mokestinės aplinkos ir didelio išsilavinusių žmonių skaičiaus.

„Ilgai analizavome verslo aplinką skirtingose šalyse. Lietuva šiuo atveju parodė labai akivaizdžius privalumus mokestinės aplinkos, kainų lygio ir kitose srityse. Taip pat atkreipėme dėmesį ir į tai, kad Lietuvoje esama daug išsilavinusių ir ryžtingų jaunų žmonių, o tai yra puikus pagrindas inovacijų plėtrai bei inovatyvių verslų augimui. Todėl neabejoju, kad daugelis mūsų klientų taip pat atkreips dėmesį į galimybes, kurias Lietuva siūlo Europoje norinčioms plėstis kompanijoms“, – aiškina p. Rufo.

Bendrovė įsikurs vasarą planuojame užbaigti technologijų parke „Vilnius Tech Park“. Darius Žakaitis, parką kuriančios VšĮ Vilniaus technologijų ir meno centro vadovas, VŽ yra sakęs, kad Jungtinėje Karalystėje yra ieškoma ir rizikos kapitalo fondų, kuriems būtų įdomios čia įsikuriantys startuoliai. vz

Komentarų nėra: