«Если мы позволим расчленить Украину, будет ли обеспечена независимость любой из стран?»

Байден на Генассамблее ООН призвал противостоять российской агрессии

šeštadienis, gruodžio 19, 2015

Naujos monetos

Lietuvos bankas 
į apyvartą išleidžia 
2 eurų 
proginę monetą, 
skirtą lietuvių kalbai. 
Monetos nacionalinėje pusėje iškaldintas vienas gražiausių 
ir prasmingiausių lietuviškų žodžių AČIŪ.


Progines 2 eurų monetas, skirtas lietuvių kalbai, nukaldino Lietuvos monetų kalykla. Monetų tiražas – 1 milijonas, iš jų – 10 tūkst. aukštesnės kokybės monetų yra numizmatinėje pakuotėje.

Centrinio banko atstovai paaiškino, kad milijonas tokių monetų skirta lietuvių kalbai, o ant jų iškaldintas vienas gražiausių ir prasmingiausių lietuviškų žodžių „Ačiū“.


Bet savo pajamas ir išlaidas itin tiksliai skaičiuojantys šalies gyventojai spėja, kad taip Lietuvos bankas jiems padėkojo už pirmuosius su euru išgyventus metus. Tai kažkas panašaus į mišias pirmųjų lito laidotuvių sukakčiai paminėti, kuri jau čia pat – sausio 1-ąją. Ačiū





Oficialūs Britanijos banko šaltiniai šiandien paskelbė – gruodis paskutinis mėnuo pasidžiaugti puikiai pažįstamais ir mylimais svarais.

Klasikinį, apvalųjį svarą pakeisti nauju nuspręsta dėl to, kad jau dabar apyvartoje yra bent 30 mln. netikrų svaro monetų. Naujoji, 12-kos briaunų, sidabrinė su auksiniais kraštais moneta, turės visiškai naujus saugumo ženklus, todėl ją padirbti bus beveik neįmanoma.

Iki šiol senasis svaras simbolizavo visų D. Britanijai priklausiusių šalių herbus, todėl naująją monetą papuošti nuspręsta taip pat – vietoj herbų monetos nugarėlėje bus iškalta rožė, simbolizuojanti Angliją, poras, simbolizuojantis Velsą, dagys, simbolizuojantis Škotiją ir trilapis dobilas, simbolizuojantis Š. Airiją.

Komentarų nėra: