«Если мы позволим расчленить Украину, будет ли обеспечена независимость любой из стран?»

Байден на Генассамблее ООН призвал противостоять российской агрессии

ketvirtadienis, gruodžio 31, 2015

Ar Krymas ir Sevastopolis yra Ukrainos dalis?

KRYMO  R E F E R E N D U M A S !!?

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasiūlė paklausti Krymo gyventojų, ar jie pasirengę grįžti prie elektros energijos tiekimo iš Ukrainos, jei tiekimo sutartyje Krymas bus įvardijamas kaip Ukrainos teritorija.

Antrasis referendumo klausimas būtų toks: „Ar esate pasirengę laikiniems sunkumams, susijusiems su nežymiais elektros energijos tiekimo sutrikimais artimiausius 3-4 mėnesius?“. 

Kaip praneša BBC, apie šią V. Putino iniciatyvą informavo šalies energetikos ministras Aleksandras Novakas.

„Prezidentas nurodė skubos tvarka kreiptis į vieną iš pirmaujančių profesionalių agentūrų dėl galimybės surengti sociologinę Krymo ir Sevastopolio gyventojų apklausą, siekiant išsiaiškinti, ar gyventojai remia komercinės sutarties sudarymą su Ukraina dėl dalinio elektros energijos tiekimo į Krymą ir Sevastopolį, jei šioje sutartyje bus nurodyta, kad Krymas ir Sevastopolis yra Ukrainos dalis“, – sakė A. Novakas.

Taip pat A. Novakas pareiškė, kad Maskvai nepriimtina Ukrainos siūloma naujosios sutarties dėl elektros energijos tiekimo formuluotė, nes Rusija nesutinka, kad sutartyje Krymas būtų vadinamas Ukrainos teritorija. 

A. Novako teigimu, klausimas dėl sutarties sudarymo bus sprendžiamas tik po apklausos. 

Interviu „Rossija-24“ tą pačią dieną A. Novakas sakė, kad tuo atveju, jei sutartis nebus sudaryta, artimiausius kelis mėnesius elektros tiekimo deficitas bus dengiamas pasitelkus dyzelinius generatorius. 

Gruodžio 30 d. Ukraina visiškai nutraukė elektros energijos tiekimą į Rusijos aneksuotą Krymo pusiasalį. Oficialiai įvardijama tiekimo sustabdymo priežastis – tiekimo linijos avarija.

delfi.lt

Komentarų nėra: