«Если мы позволим расчленить Украину, будет ли обеспечена независимость любой из стран?»

Байден на Генассамблее ООН призвал противостоять российской агрессии

šeštadienis, gruodžio 26, 2015

Akcija „Taikos glėbys“


„Mes kviečiame kurti taiką ne tik savyje, bet ir šalia mūsų – jeigu taika bus mūsų viduje, nebus kam kariauti“, – sako nekomercinio projekto „Taikos glėbys“ autorius ir iniciatyvinės grupės vadovas L. Žiulpa.

Mintis suvienyti viso pasaulio žmones ir viešai pademonstruoti, kad jiems rūpi kiekviena valstybė ir visi jose gyvenantys žmonės, kompozitoriui kilo po pastarųjų metų įvykių Ukrainoje, Sirijoje ir teroro aktų Prancūzijoje. „Įvykiai – viena, bet reakcija į juos – kitas dalykas, – kalbėjo L. Žiulpa. – Esu muzikos prodiuseris, dainų autorius, glaudžiai bendrauju su jaunimu, ieškau talentų ir padedu jiems atsiskleisti, todėl diskutuodami su jaunais žmonėmis priėjome išvados, kad pasaulio politikams greičiausiai taip ir nepavyks susitarti dėl taikos, o visų mūsų gali laukti labai liūdni dalykai.
...
„Pasakyti garsiai, kad mes už taiką ir vienu metu susijungti – jau vien tai yra labai didelė jėga“, – idėja suvienyti pasaulį dega L. Žiulpa. Jis sako, kad birželio 1 d. kiekvieno miesto centre susirinkę žmonės galėtų ne tik pasakyti, jog jie yra už taiką šiame pasaulyje, bet ir tuo pačiu surengti sau nedidelę šventę. O galbūt pavyks net ir taip, kad kiekvienoje šalyje projekto dalyviai sudainuos tą pačią dainą apie taiką, žinoma, nacionaline kalba. „Labai svarbu, kad žodis taika būtų ištartas tą pačią sekundę visose šalyse, todėl reikės derinti laiką, jog visiems planetos gyventojams būtų patogu“, – kalbėjo kompozitorius.

Skaitykite daugiau

Komentarų nėra: