«Если мы позволим расчленить Украину, будет ли обеспечена независимость любой из стран?»

Байден на Генассамблее ООН призвал противостоять российской агрессии

pirmadienis, gruodžio 28, 2015

Naji Jerf was killed in Gaziantep

 By
Syria anti-Islamic State documentary maker 'assassinated' in Turkey

Naji Jerf is reported to have been producing a documentary on massacres carried out by ISIL jihadists

A Syrian opposition film-maker was gunned down in broad daylight in the Turkish city of Gazientep on Sunday, apparently by Isil supporters.

Mr Jerf was a vocal critic of Islamic State of Iraq and the Levant (Isil) group which seized large swathes of Syria last year, training citizen journalists from Raqqa is Being Slaughtered Silently (RBSS), an internationally-praised media collective that exposes the terrorist group’s atrocities inside its de facto Syrian capital.
telegraph.co.uk 

Šiais metais pasaulyje žuvo iš viso 110 žurnalistų,
antradienį paskelbė organizacija „Reporteriai be sienų“ (Reporters Sans Frontieres, RSF) ir įspėjo, kad didesnis skaičius jų buvo tikslingai nužudyti dėl savo darbo šalyse, kurios laikomos taikiomis.

Šįmet atlikdami savo pareigas buvo nužudyti 67 žurnalistai, o dar 43 žuvo neaiškiomis aplinkybėmis, nurodė Paryžiuje įsikūrusi nevyriausybinė organizacija savo metinėje ataskaitoje.

Taip pat žuvo dar 27 neprofesionalūs pilietinės žurnalistikos atstovai (citizen-journalists) ir septyni kiti žiniasklaidos darbuotojai. 

Iš viso nuo 2005-ųjų net 787 žurnalistai buvo tikslingai nužudyti ar žuvo vykdydami savo pareigas, pažymi RSF.

2014 metais ryšium su savo darbu buvo nužudyti iš viso 66 reporteriai. 

Ataskaitoje taip pat rašoma apie 54 žurnalistus, kurie tebelaikomi įkaitais (26 iš jų – Sirijoje), taip pat apie 153 žurnalistus, laikomus kalėjimuose (23 iš jų kali Kinijoje, o 22 – Egipte).

Komentarų nėra: