«Если мы позволим расчленить Украину, будет ли обеспечена независимость любой из стран?»

Байден на Генассамблее ООН призвал противостоять российской агрессии

sekmadienis, gruodžio 06, 2015

Rusija klaidina pasaulį, demonstruodama žvalgybines nuotraukas

„Daily Sabah“ cituoja Irako Kurdistano parlamento Energetikos komiteto vadovą Sherko Jawdatą, kuris tvirtina, kad autocisternos priklauso jiems ir gabena naftą iš Irako Kurdistano į Turkiją.

Viena iš Rusijos išplatintų nuotraukų


Kaip paaiškino Sh.Jawdatas, autocisternos, užfiksuotos Rusijos gynybos ministerijos nuotraukose, perveža naftą iš Irako Kurdistano į Turkijos Džeihano terminalą.


„Mūsų Gamtos išteklių ministerija jau anksčiau skelbė, kad šimtai benzinvežių gabena naftą iš Kurdistano į Turkiją. Ir tai jokia paslaptis“, – sakė Sh.Jawdatas.

Rusija pateikė tariamus įrodymus, pagrįstus klaidingais duomenimis, patikino kurdų parlamentaras. Jis taip pat priminė, kad kurdų savigynos būriai yra viena iš pagrindinių jėgų, kovojančių su „Islamo valstybės“ teroristais. Be to, pažymėjo, kurdų politikas, Rusijos naftos kompanijos dirba Irako Kurdistano naftos verslovėse.

„Tikimės, kad Rusija dar kartą išstudijuos informaciją šiuo klausimu“, – pareiškė Sh.Jawdatas. 15min.lt

SMART įkūrėjas Chamsy Sarkisas


Naujienų agentūra SMART („Syrian Media Action Revolution Team“) yra praktiškai vienintelis informacijos šaltinis iš Sirijos. Visą vaizdo medžiagą, reportažus, tiesioginę transliaciją nuo pat pirmųjų karo dienų pateikia būtent ji.


– Iš pradžių Rusija afišavosi kaip šalis, kurios Sirija paprašė pagalbos. Buvo manoma, kad Rusija atvyks kovoti su teroristais. Bet šios viltys nepasiteisino. 

Yra tokia grupė „Bellingcat“. Tai ekspertai, kurie atlieka tyrimus. Jie panagrinėjo kelis oficialius Rusijos kariuomenės vaizdo įrašus apie atakas Sirijoje. Pavyzdžiui, yra įrašas, kuriame Rusija teigia: tai Rakos miesto ataka. „Bellingcat“ pasitelkę GPS vietos nustatymo sistemą įrodė, kad tai ne Raka, o Idlibas, o ten nėra „Islamo valstybės“ – tai vieta, kur gyvena taikūs gyventojai ir yra opozicionierių, Laisvosios Sirijos armijos kariai. 

Šie ekspertai išnagrinėjo daug vaizdo įrašų ir įrodė, kad 80 proc. iš to, ką skelbia rusų kariuomenė – melas. Kai sako, kad vaizdo medžiagoje Latakija, tai gali būti Damaskas, kai Raka – Idlibas. 
Šiaurinėje Sirijos dalyje yra Kafr Nablo miestas. Tai laisvės simbolis. Miestas, kuriame iki šiandien nebuvo nutrauktos demonstracijos. Ten nėra islamistų. Kiekvieną penktadienį žmonės išeina į gatves. Šis miestas – nesmurtinio opozicinio judėjimo centras. 

Viena iš pirmųjų rusų operacijų buvo surengta būtent čia. „YouTube“ svetainėje yra vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota pirma Kafr Nablo atakų naktis. Kodėl jie tai padarė? Tai ataka prieš politinės opozicijos – beginklės, pilietinės, demokratinės – simbolį. Reiškia, svarbiausias taikinys ne teroristai, o demokratai, B. Assado priešai.

Nesu tikras, kad rusai tai dabar suvokia. Jie įgijo priešų Čečėnijoje, Afganistane, dabar Sirijoje. O jei tu Sirijos priešas, iškart tampi viso arabų pasaulio priešu. O būti arabų priešu yra menki juokai. Aš iš tiesų manau, kad rusai turėtų tai suvokti ir pradėti kritiškai vertinti tai, kas vyksta.
delfi.lt

Komentarų nėra: