«Если мы позволим расчленить Украину, будет ли обеспечена независимость любой из стран?»

Байден на Генассамблее ООН призвал противостоять российской агрессии

penktadienis, balandžio 21, 2023

„Blue/Yellow“ . Jonas Ohman. „Blue / Yellow“ pelnė Europos piliečio apdovanojimą Lietuvoje


Для меня невероятно большая честь получить эту медаль. У меня нет слов, кроме вечной благодарности. Само собой разумеется, что все эти усилия невозможны без всех вас, поэтому спасибо всем, кто поддерживает Украину! Наша работа не закончена, мы должны продолжать работать для победы. Слава Украине!!











"Ukrainian Action Summit", Vašingtone


  · 
Grižinėju, po dalyvavimo "Ukrainian Action Summit", Vašingtone, kartu su kitom savanorių organizacijom, kurios dirba iš JAV.

Gali pasakyti, kad pasiekti labai neblogi rezultatai, pasikalbėta su nemažai kongreso ir senato narių ir jų štabų nariais, Taip pat, - nemažiau svarbu - bendrauta su įvairiom struktūrom aplink kongresą ir administraciją.

Pastebėjome, kad Blue/Yellow LT ir Blue/Yellow JAV veikla traukė nemažai dėmesio. Galime būtų teigti, kad mūsų veikla, teikiant paramą tiesiai į frontą, yra gan unikali Vakarų pasaulyje. Sulaukėme daug klausimų ir norinčių bendradarbiauti.
Dirbame toliau, suprantame, kad negalima sustoti, kol dar kvepuoja Putino režimas. 

Kartu iki Pergalės 🇺🇦🇺🇸🇱🇹 Разом до Перемоги
PS: Kas geba įžiūrėti, mato, kad, be manęs ir Blue/Yellow JAV atstovė Rima Žiūraitienė dalyvavo dar vienas B/Y atstovas.



Ukrainą remianti organizacija „Blue / Yellow“ pelnė Europos piliečio apdovanojimą Lietuvoje 


BNS / LRT  2022.09.15 11:45
Jonas Ohmanas / V. Balkūno/BNS nuotr.

Ukrainos pasipriešinimą prieš Rusijos invaziją remianti organizacija „Blue / Yellow“ pelnė Europos piliečio apdovanojimą Lietuvoje, ketvirtadienį pranešė jį teikiančio Europos Parlamento (EP) atstovybė.

„Jonas ir jo suburta komanda padarė milžinišką darbą pastaruosius aštuonerius metus tiekdama visokeriopą paramą ukrainiečių savanoriams, kovojantiems prieš rusų ir kolaborantų agresiją. Jono Ohmano iniciatyvos vertos didžiausios mūsų pagarbos ir dėkingumo, o „Blue / Yellow“ veikla yra bene ryškiausias europietiško solidarumo kovoje už laisvę pavyzdys“, – teigė Europos piliečio apdovanojimui organizaciją nominavęs europarlamentaras Petras Auštrevičius.

Vilniuje įsikūrusi organizacija „Blue / Yellow“ nuo 2014-ųjų remia Ukrainos ginkluotą pasipriešinimą – šalies karius ir savanorius, jiems siųsdama ne letalinės paskirties priemones. Už surinktus pinigus perkami šalmai, neperšaunamos liemenės, vaistai, apranga ir kitos priemonės.

Organizaciją įkūrė ir jai vadovauja Švedijoje gimęs režisierius J. Ohmanas.

Europos piliečio apdovanojimas nuo 2008 metų skiriamas už nuopelnus siekiant geresnio ES šalių ir gyventojų tarpusavio supratimo, plėtojant glaudesnį jų bendradarbiavimą ir skleidžiant pagrindines ES vertybes: žmogaus orumą, lygybę, solidarumą, teisingumą, pilietines teises ir laisves.

Apdovanojimas teikiamas ne Europos Sąjungos, o kiekvienos šalies narės mastu. Šiemet iš viso apdovanota 30 organizacijų iš 24 Bendrijos narių.

Piliečiai, piliečių grupės, asociacijos ar organizacijos gali teikti paraiškas Europos piliečio apdovanojimui už savo įgyvendintus projektus arba nominuoti kitus. Kiekvienas Parlamento narys taip pat gali iškelti po vieną kandidatūrą per metus.

Lietuvoje šį apdovanojimą yra pelniusi Šv. Jokūbo kelio savivaldybių asociacija, Lietuvos moterų lobistinė organizacija, Medardo Čoboto trečiojo amžiaus universitetas, Lietuvos neįgaliųjų forumas, restoranas „Jurgis ir Drakonas“ ir salotų baras „Mano guru“.

Tavo LRT 2022.05.09 14:34



Bнедорожники для территориальной обороны Украины 



KITAS@nexta_tv
Подписчики сообщают, что #литовцы жертвуют свои внедорожники для территориальной обороны Украины Тоже не пустые, а загруженные гуманитарной помощью. https://pic.twitter.com/OtloCL6NM2 







„Blue/Yellow“ organizuoja jau trečia paramos reisą Ukrainos kariams: techniką ir įrangą siųs tiesiai

2022-03-08  Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija

 Iš Lietuvos išvyksta „Blue/Yellow“ paramos konvojus: iš viso Ukrainai surinkta daugiau kaip 10 mln.

2022-03-03  Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija



Šis Jono Öhmano „džiazas" – ir apie Ukrainą, ir apie Lietuvą. Apie valstybingumą, pralaimintį prieš feodalinę korupciją, biurokratiją ir tingumą. Knyga autentiška, atvira ir nuoširdi, provokuojanti klausimus, kamuojančius ir patį autorių – gryną švedą, patyrusį su Lietuva audringą laisvės romaną, todėl taip tiksliai užčiuopiantį istorines paraleles. Žingsnis po žingsnio virtusį tikru šiuolaikiniu partizanu, „išdurnėjusiu litovcu", „šalena panda", „volontioru", džiazuojančiu visais įmanomais ir neįmanomais būdais, kad padėtų ir gelbėtų. O su šia knyga – kad primintų, kas mums yra Ukraina, skatintų palaikyti ir suprasti kovotojus, kurie Rytų Ukrainoje gina savo ir mūsų laisvę.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė


Kare realiai norėjau žudyti, – Jonas Ohman | Davidonytė | Pancerovas

2021-07-10  LaisvėsTV
Nepriklausomybės pradžioje į Lietuvą atvykęs švedas Jonas Ohmanas dabar labiausiai žinomas dėl paramos ukrainiečių kariams ir savo kelionių į karą. Prezidentė Dalia Grybauskaitė suteikė jam Lietuvos pilietybę. 
Žurnalistų Birutės Davidonytės ir Dovydo Pancerovo pokalbis apie karą Ukrainoje, juodą depresiją grįžus iš fronto ir neseniai išleistą knygą „Donbaso džiazas“.

Mūsų patreonams skirtoje PREMIUM pokalbio dalyje aptarėme daugiau temų: kaip galėtų pasibaigti karas Ukrainoje, kokia yra Baltarusijos padėtis ir kodėl J. Ohmanas susidomėjo Lietuvos partizanų istorija bei sukūrė apie tai ne vieną filmą.

PREMIUM POKALBĮ ŽIŪRĖKITE ČIA: https://www.patreon.com/posts/53445376

0:00 DoBi Pokalbiai
1:17 Knyga „Donbaso džiazas“
5:14 Lietuva pradžioje buvo kaip Ukraina dabar
7:21 Atvykimas iš Švedijos į Lietuvą
11:34 Gyvenimas Rusijoje ir FSB
16:48 Parama Ukrainai apsaugo ir Lietuvą
23:08 Patekimas į apšaudymą
25:07 Asmeninės savybės reikalingos kare
28:59 Juoda depresija
34:37 Ką teko paaukoti dėl karo?
38:08 Karas Ukrainoje stovi vietoje
38:59 Lietuvos pilietybės gavimas

Komentarų nėra: