«Если мы позволим расчленить Украину, будет ли обеспечена независимость любой из стран?»

Байден на Генассамблее ООН призвал противостоять российской агрессии

penktadienis, spalio 27, 2017

Rūta Vanagaitė apie „Alma littera“ sprendimą išimti jos knygas iš prekybos

Publikuota: 13:17 , atnaujinta: 14:27 15min.lt

Reaguodama į skandalingus Rūtos Vanagaitės pasisakymus leidykla „Alma littera“ nusprendė nutraukti bendradarbiavimą su R.Vanagaite ir nedelsiant išimti visas jos knygas iš prekybos. „Alma littera“ taip pat atsiriboja nuo bet kokių R.Vanagaitės pareiškimų. R.Vanagaitė 15min pareiškė knygų neimsianti, o leidykla, jei nori, gali jas sudeginti.


Išima visas knygas iš prekybos 


„Rūtos Vanagaitės pasisakymai mums yra nepriimtini ir nesuderinami su „Alma litteros“ leidyklos vertybėmis, todėl nusprendėme nedelsiant nutraukti bendradarbiavimą su R.Vanagaite ir išimti visas „Alma littera“ išleistas jos knygas, įskaitant ir ką tik pasirodžiusią knygą „Višta strimelės galva“, – sako leidyklos „Alma littera“ vadovė Danguolė Viliūnienė.

Knygos jau pradedamos išimti iš visų knygynų, prekybos vietų bei elektroninių parduotuvių ir artimiausiu metu jų neliks visose prekybos vietose. Taip pat leidyklos teisininkai jau pradėjo teisines procedūras nutraukiant bendradarbiavimą su R.Vanagaite.

Prekybos tinklas „Maxima“ iš prekybos jau išima R.Vanagaitės knygas. Tai patvirtino „Maxima LT“ Korporacinių reikalų departamento direktorius Jaunius Špakauskas.

Rūta Vanagaitė sukėlė skandalą interviu LRT.lt pareiškusi, kad surinko skandalingų faktų apie Lietuvos karininką, partizanų vadą Adolfą Ramanauską-Vanagą. Partizanas esą buvo KGB agentas, o Simono Wiesenthalio centro Jeruzalėje direktorius Efraimas Zuroffas, kurį ji pristatė kaip savo širdies draugą, esą net surinkęs duomenų apie jo dalyvavimą žydų žudynėse.

Parlamentaras istorikas Arvydas Anušauskas pareiškė, kad R.Vanagaitei, ko gero, nežinomos nei klastotės, nei bandymai kompromituoti asmenį. Tokiais rašytojos ir viešųjų ryšių ekspertės teiginiais pasipiktino daug garsių žmonių.

R.Vanagaitė: gali ir sudeginti 


Pati R.Vanagaitė nebuvo informuota apie leidyklos sprendimą – apie tai ji sužinojo iš žiniasklaidos.

„Jeigu leidykla, kuri brangino autorių ir išleido šitą knygą 15 tūkst. tiražu, dabar nežinau, kur knygas dės. Gali ir sudeginti dėl manęs“, – 15min atsakė R.Vanagaitė. Ji pati neketina jomis prekiauti ir turės tik tas knygas, kurias pasiėmė iš pristatymo.

R.Vanagaitė penktadienį BNS teigė, kad buvo viena autorių, kurios leidykloje išleistos knygos parduodamos geriausiai, todėl sako dar laukianti, kol bus informuota asmeniškai.

„Man tiesiog yra labai liūdna ir netikėta, kad mano biografinė knyga tampa grėsme Lietuvos saugumui. Yra kaip yra. Vėlinės man bus dvigubo liūdesio šventė“, – BNS teigė ji.

Leidykla „Alma littera“ yra išleidusi šešias R.Vanagaitės knygas – „Pareigos metas: pirmoji knyga Lietuvoje apie artimųjų senatvę ir slaugą“, kurios 2014-ųjų leidimo tiražas siekė 2 tūkst., 2015-ųjų – 1,5 tūkst. egzempliorių; „Ne bobų vasara“, 2015 metais išleistą 4,5 tūkst., 2016 metais – 2 tūkst., 2017 metais – 2,5 tūkst. egzempliorių tiražais; „Ne bobų reikalai“, 2016 metais išleistą 5 tūkst. egzempliorių tiražu; „Mūsiškiai“, 2016-aisiais išleistą 2 tūkst. egzempliorių tiražu; „Jis“, kuri praeitais metais buvo išleista 15 tūkst., šįmet – 5 tūkst. egzempliorių tiražais ir naujausią knygą „Višta strimelės galva“, kurios tiražas siekia 15 tūkst. egzempliorių.

Rūta Vanagaitė apie „Alma littera“ sprendimą išimti jos knygas iš prekybos: „Gali ir sudeginti dėl manęs“

Komentarų nėra: