«Если мы позволим расчленить Украину, будет ли обеспечена независимость любой из стран?»

Байден на Генассамблее ООН призвал противостоять российской агрессии

sekmadienis, spalio 25, 2015

Namas, kurį griauna Angela Merkel




A rift over Europe's response to the sudden arrival of hundreds of thousands of refugees is leading some in Brussels to voice fears for the future of the European Union.

"What was unimaginable before is possible today - that is the disintegration of the European project," Frans Timmermans, the European Commission vice-president coordinating EU action on the migration crisis, told the Friends of Europe think-tank.

While German Chancellor Angela Merkel is urging EU countries to open their doors and their hearts to refugees, other leaders see the top priorities as controlling the EU's external borders to stem arrivals, deporting more people denied asylum and paying third countries to keep refugees on their soil.

"The migration crisis will determine the future of our political family," Orban told delegates. "We are in a deep trouble. The migration crisis is able to destabilise governments, countries and the European continent."
BRUSSELS | By Paul Taylor


Liberalų ir demokratų aljanso už Europą (ALDE) frakcijos Europos Parlamente lyderis Guy Verhofstadtas


„Jeigu Europa nesugeba turėti vieno požiūrio, mes negalime atlikti jokio vaidmens geopolitikoje. Ir tai yra dramatiška, nes dėl to mes jau dabar susiduriame su pasekmėmis“

Jis apgailestavo, kad derybose dėl Sirijos dalyvauja Rusija, Jungtinės Valstijos, Saudo Arabija ir Turkija, tačiau Europa prie jų neprisideda.

„Kitaip tariant, turime parodyti, kad mūsų griežta laikysena yra ne prieš Rusiją ar prieš rusus, bet prieš autokratinį Putino režimą. Jeigu mes to nepadarysime, Putinas pasinaudos Europos laikysena įrodant rusams, kad esame prieš juos nusistatę“, – kalbėjo G.Verhofstadtas.

Kalbėdamas apie karą Ukrainoje tarp Rusijos remiamų separatistų ir Ukrainos vyriausybės pajėgų G.Verhofstadtas reiškė apgailestavimą dėl to, jog taikos derybose dalyvavo ne Europos Sąjunga, o Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as (Fransua Holandas) bei Vokietijos kanclerė Angela Merkel. Jis pabrėžė, kad Europos Sąjungoje niekas neįgaliojo jų to daryti.

„Diskutuojant su Putinu, mūsų pozicijos yra labai prastos, nes Putinas labai gerai žino, kad priežastis, kodėl į derybas dėl Ukrainos atvažiuoja tik jie dviese, yra ta, kad Europa neturi bendros pozicijos“, – sakė G.Verhofstadtas. 


Tai yra gerai suplanuota akcija. Įvairūs kovotojai neįveikia vakarietiškų ginklų, nenugali mūšio lauke, tai jie remia pabėgėlius. Užtvindys Europą prašytojais, ramybės drumstėjais ir vargšais apsimetusiais kovotojais, kurie sudrebins demokratinį Vakarų pasaulį iš vidaus. Išbandyta ir efektyvi partizaninio karo taktika – kelti chaosą priešo teritorijoje, esančioje toli nuo fronto linijos.

Vilkiko vairuotojas atskleidė, kiek pabėgėliai siūlė už kelionę


Komentarų nėra: