«Если мы позволим расчленить Украину, будет ли обеспечена независимость любой из стран?»

Байден на Генассамблее ООН призвал противостоять российской агрессии

ketvirtadienis, spalio 22, 2015

„Встретились два одиночества...“




Russian President Vladimir Putin (R) shakes hands with Syrian President Bashar al-Assad during a meeting at the Kremlin in Moscow, Russia, October 20, 2015.


"Сама концепция раздела и передела бывшей территории Османской империи, которая была имплементирована англичанами, несколько устарела.

Сейчас вопрос стоит о том, что Сирия и Ирак должны перестать существовать, на их место должны прийти новые государства – суннитское, шиитское и курдское.

Владимир Владимирович Путин вскочил в отцепленный вагон точно по известному стихотворению: „Это что за остановка, Бологое или Поповка?“ То есть он нашел абсолютно безнадежного правителя, которого спасти нельзя никакими способами, и сделал на него ставку. Ну, что ж. Давайте дадим возможность Владимиру Владимировичу реализовать его в этом качестве.

 ...была знаменитая песня в исполнении Иосифа Давыдовича Кобзона (я не помню, кто ее написал) „Встретились два одиночества, развели у дороги костер“". С.Белковский


„Noriu iš pradžių patvirtinti, kad „Islamo valstybė“ iš tiesų yra teroristinė. Vis dėlto kodėl gi jie atsidūrė sirų žemėje ir iš kur jie atsirado? Jie atsirado dėl dviejų priežasčių. Pirmoji – B. al Assado režimo žiaurumas prieš savus žmones. Mūsų skaičiavimais, nužudyta mažiausiai pusė milijono asmenų. „Islamo valstybė“ nužudė kelis tūkstančius. Kur gi teroras? Šis režimas pusę milijono nužudė“, - piktinosi laidos svečias pridurdamas, kad sirai gali patys laimėti prieš „Islamo valstybę“.



Nors šis Sirijos gyventojas paprasčiausiai papasakojo tiesą apie tai, kas vyksta jo šalyje, iš karto po to vienas iš laidos vedėjų apsimetė, kad nežino, kas šis žmogus ir kaip jis pateko į studiją.
Skaitykite daugiau


profesorius Olivier Roy

- Manau, kad Rusijos parama padės konsoliduoti B. al-Assado citadelę, bet nepadės jam susigrąžinti visos šalies. Jis tikriausiai išlaikys Damaską ir vakarinę pakrantę, bet nesugebės atsiimti teritorijų iš „Islamo valstybės“. Taigi turėsime de facto padalintą Siriją.

- Nemanau, kad „Islamo valstybė“ sugebės sukurti kažką panašaus į tikrą valstybę ar valstybę valstybėje. Jie turėtų išlaikyti galią kai kuriuose regionuose, bet nemanau, kad „Islamo valstybė“ būtų linkusi įsikurti konkrečioje teritorijoje ir turėti daugiau ar mažiau nekintančias sienas.

Pagrindinė priežastis yra ta, kad „Islamo valstybė“ nepriima paties sienų arba ribų koncepto. Jei jie perimtų šią idėją, nebebūtų „Islamo valstybė“.


- Iš tiesų aš sakyčiau, kad „Islamo valstybė“ yra stipri tik todėl, kad su ja niekas nekovoja. Tai toks paradoksas. Visi skelbia kovojantys prieš „Islamo valstybę“, bet vietoje niekas nedalyvauja kovose prieš ją, išskyrus kurdus.

Pirma, Irako šiitai nenori įtraukti arabų sunitų į bendrą valstybę ir siekia tik apsaugoti šiitų gyvenamas ribas Irako viduje. Antra, kurdai netrokšta perimti Palmyros ar kitų teritorijų, kurias turi užėmusi ISIS, jie irgi suinteresuoti tik kurdų gyvenamomis ribomis. Rusai, akivaizdu, visiškai net nesiruošia kovoti prieš „Islamo valstybę“ ir naudoja ją kaip pretekstą, kad galėtų sumušti kitas grupes, oponuojančias B. al-Assadui.

Rusija pasitelkia senąją prancūzų ir britų politiką – žaisti su mažumomis.

Amerikiečiai sugrįžtų į regioną tik tokiu atveju, jei kiltų tiesioginė grėsmė JAV interesams: pavyzdžiui, būtų įvykdytas Rugsėjo 11-ajai prilygstantis teroristinis išpuolis prieš JAV ar panašiai. Jie nebesuinteresuoti ištekliais regione, taigi nebeturi jokio intereso dalyvauti regiono reikaluose. Viskas, amerikiečių interesai regione baigti.
Skaitykite daugiau

Komentarų nėra: