«Если мы позволим расчленить Украину, будет ли обеспечена независимость любой из стран?»

Байден на Генассамблее ООН призвал противостоять российской агрессии

ketvirtadienis, spalio 15, 2015

Lietuvoje sukurti „Getnord“ telefonai atitinka kariuomenei skirtus standartus


Albertas Židonis, išmaniuosius telefonus „Getnord“ gaminančios UAB „Redlainas“ direktorius. Dariaus Versecko (VŽ) nuotr.
Albertas Židonis, išmaniuosius telefonus „Getnord“ gaminančios UAB „Redlainas“ direktorius. Dariaus Versecko (VŽ) nuotr.

„Getnord“ sustiprintus telefonus gaminanti UAB „Redlainas“ anksčiau buvo panašių gaminių platintoja. Albertas Židonis, įmonės direktorius, kalba, kad rinkoje jie yra nuo pat pradžių – kai buvo pristatyti pirmieji JAV kompanijos „Sonim“ smūgiams ir vandeniui atsparūs telefonai. Vėliau buvo dirbama ir su „Cat“, o 2014 m. vasarį buvo registruotas „Getnord“ prekės ženklas ir prasidėjo pardavimai.



Ponas Židonis kalba, kad įmonės kuriami telefonai yra testuojami pagal „MIL-STD-810G“ kariuomenei skirtos technikos standartus. Jie parodė, kad naujausias „Getnord Onyx“ telefonas iš 1,22 metrų aukščio ant lygaus betono gali kristi 26 kartus. Dar jis buvo šaldomas iki 30 laipsnių ir kaitinamas iki 50 laipsnių šilumos, daromas temperatūros šokas ir kiti bandymai.

Kita vertus, kaip ir visuose telefonuose, jautriausia dalis yra ekranas. Ponas Židonis sako, kad išmetus telefoną ekranu į apačią ir jam atsitrenkus į akmenukus, nereikia nustebti, jei pamatysite dužusį stiklą. Tačiau tai nėra problema, nes ant dažnai naudojamo „Gorilla Glass“ stiklo yra dedamas stipresnis „Asahi Glass“, kuriam dužus ar susibraižius galimas jo keitimas.
Plačiau vz.lt

Komentarų nėra: