«Если мы позволим расчленить Украину, будет ли обеспечена независимость любой из стран?»

Байден на Генассамблее ООН призвал противостоять российской агрессии

pirmadienis, spalio 19, 2015

kaip išvengti visiško Sirijos sugriovimo

"Всюду идет дискуссия, остановить Путина на Ближнем Востоке или пусть перебьет вообще всех арабов..." svoboda.org

Jungtinės Valstijos stengiasi užkirsti kelią Sirijos „visiškam sugriovimui“ ir planuoja artimiausiomis dienomis surengti susitikimą su Rusijos, Saudo Arabijos bei Turkijos lyderiais, kuriame būtų tariamasi, kaip užbaigti tą konfliktą, pirmadienį pareiškė JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry.


Su vizitu Madride besilankantis JAV diplomatijos vadovas nurodė, jog Vašingtonas laikosi pozicijos, kad jam tenka atsakomybė „mėginti išvengti visiško Sirijos sugriovimo“, baiminantis potencialių neigiamų padarinių visam regionui ir tikėtino migrantų antplūdžio.




Manau, jei Vakarai tikrai norės, panaikins „Islamo valstybę“, pašalins Basharo Al-Assado režimą ir padarys tvarką. Tai neužtruktų ilgai. Tačiau dabar yra taip, kaip yra, todėl turime spręsti kitą labai aktualų klausimą – kaip padėti nuo karo nukentėjusiems žmonėms?

Vos sulaukęs pilnametystės Sirijoje gyvenęs Mohammedas Medianas Tiba susikrovė daiktus ir išvyko į Lietuvą. Čia jis pradėjo naują gyvenimo etapą – išmoko kalbą, baigė Vilniaus universitetą ir pradėjo dirbti.

Komentarų nėra: