«Если мы позволим расчленить Украину, будет ли обеспечена независимость любой из стран?»

Байден на Генассамблее ООН призвал противостоять российской агрессии

pirmadienis, lapkričio 30, 2015

„Islamo valstybės“ fenomenas

- Paaiškinkite „Islamo valstybės“ fenomeną: iš viešumoje pateikiamos informacijos gali atrodyti, kad tai beveik nenugalima jėga, tačiau ar mes neperdedame? 


 - Iš tiesų aš sakyčiau, kad „Islamo valstybė“ yra stipri tik todėl, kad su ja niekas nekovoja. Tai toks paradoksas. Visi skelbia kovojantys prieš „Islamo valstybę“, bet vietoje niekas nedalyvauja kovose prieš ją, išskyrus kurdus. 

 Pirma, Irako šiitai nenori įtraukti arabų sunitų į bendrą valstybę ir siekia tik apsaugoti šiitų gyvenamas ribas Irako viduje. Antra, kurdai netrokšta perimti Palmyros ar kitų teritorijų, kurias turi užėmusi ISIS, jie irgi suinteresuoti tik kurdų gyvenamomis ribomis. Rusai, akivaizdu, visiškai net nesiruošia kovoti prieš „Islamo valstybę“ ir naudoja ją kaip pretekstą, kad galėtų sumušti kitas grupes, oponuojančias B. al-Assadui. 
Saudo Arabijai „Islamo valstybės“ sudorojimas irgi būtų nepalankus, nes jei jos neliks, Iranas ir Rusija įsitvirtins Sirijoje ir taps regiono lyderiais. Saudo Arabija to tikrai nenori. 

 Izraeliui dabartinė padėtis irgi gana palanki, nes arabai ar musulmonai kovoja tarpusavyje, o amerikiečiai nenori siųsti karių. Turkai savo ruožtu galvoja, kad jų didžiausias priešas yra kurdai, o ne „Islamo valstybė“. 

Taigi niekas iš tiesų prieš „Islamo valstybę“ nekovoja, todėl ji ir įgijo tokios galios. Daugeliui veikėjų „Islamo valstybė“ yra mažesnis blogis už ką nors kita. 











Komentarų nėra: