«Если мы позволим расчленить Украину, будет ли обеспечена независимость любой из стран?»

Байден на Генассамблее ООН призвал противостоять российской агрессии

sekmadienis, rugsėjo 23, 2018

Vatikano ekspertas: popiežius Lietuvoje pratęsė Jono Pauliaus II politiką



Vilniuje viešintis popiežius Pranciškus pratęsė savo pirmtako Jono Pauliaus II politiką, kai paragino Lietuvą tapti tiltu tarp Rytų ir Vakarų Europos, sako apžvalgininkai. „Catholic News Agency“ Vatikano analitikas Andrea Gargliaducci teigia, kad 1978 - 2005 metais Romos katalikų bažnyčiai vadovavęs Jonas Paulius II buvo įsitikinęs, kad Europos šalys ir regionai privalo bendradarbiauti.

„Tai tiesiogiai susiję su popiežiumi Jonu Pauliumi II ir jo pareiškimais, kad Europa gali egzistuoti tik su abejais plaučiais, o tarp šių dviejų plaučių turi būti širdis“, – BNS po pirmosios Pranciškaus vizito Lietuvoje dienos sakė A.Gargliaducci.

Vienas iš didžiųjų Jono Pauliaus II pontifikato siekių buvo Europos reintegracija.

Jis buvo įsitikinęs, kad Europos pilnatvei būtini abu jos „plaučiai“ – tiek Rytų, tiek Vakarų, o esminis Senojo žemyno tapatybės elementas yra kultūra.

Tai pontifikas pareiškė savo garsiojoje kalboje 1982 metais. Jis manė, kad be krikščionybės, sudarančios Europos paveldo pamatą, vieninga Europa tiesiog neįmanoma, o šiame kontekste Vakarų ir Rytų bažnyčios yra glaudžiai susijusios.

Vilniuje šeštadienį lankęsis popiežius Pranciškus lietuviams pasakė, kad „megzdami dialogą, būdami atviri ir supratingi, galite tapti tiltu tarp Rytų ir Vakarų Europos“.

Šiemet birželį Pranciškus pažadėjo siekti didesnės Katalikų bažnyčios ir kitų krikščioniškų denominacijų vienybės. Rusijoje ir kai kuriose kitose regiono šalyse dominuoja ortodoksai.

<...> Vatikano ekspertas: popiežius Lietuvoje pratęsė Jono Pauliaus II politiką: Vilniuje viešintis popiežius Pranciškus pratęsė savo pirmtako Jono Pauliaus II politiką, kai paragino Lietuvą tapti tiltu tarp Rytų ir Vakarų Europos, sako apžvalgininkai. „...

Komentarų nėra: