«Если мы позволим расчленить Украину, будет ли обеспечена независимость любой из стран?»

Байден на Генассамблее ООН призвал противостоять российской агрессии

ketvirtadienis, rugpjūčio 17, 2023

Arestovych c Марком Фейгиным / 537 - 540-й день войны... Turbūt baigsis karas.

 

С любимыми не расставайтесь


Роман Цимбалюк и Раса Юкнявичене о зрительской потере

В минувшую субботу зрители не дождались у экранов привычного появления пары Арестович-Фейгин. В понедельник их снова ждало разочарование. Марк Фейгин объяснил расставание "творческим отпуском". Алексей Арестович дал более жесткие оценки ситуации, впоследствии, правда, их удалив, но поскольку "интернет помнит все", эти оценки продолжают гулять по сети, не оставляя надежд на возрождение дуэта. О роли и значении альянса в истории ютуба - журналист Роман Цимбалюк. А также. Закрытые границы Беларуси с внешним миром. Чем это обернется для граждан этой страны и соседней России? Об этом депутат Европарламента Раса Юкнявичене и общественный деятель Сергей Бульба. Ведет программу "Лицом к событию" Елена Рыковцева.

Видеоверсия программы

Елена Рыковцева



Фейгин о паузе с Арестовичем




Беседа 537 @arestovych

Feisbuke plinta pribloškiantis Arestovyčiaus įrašas: ilgai laukiau, kada jam atsibos meluoti

DELFI.lt 2023 m. rugpjūčio 17 d. 10:58 

Oleksijus Arestovyčius© DELFI / Josvydas Elinskas 

Gali būti, kad žiūrovai daugiau neišvys didelio susidomėjimo sulaukusių Oleksijaus Arestovyčiaus ir Marko Feigino pokalbių. Įtarimų, kad apžvalgininkai rimtai susipyko, sukėlė feisbuke plintanti O. Arestovyčiaus feisbuko įrašo kopija, kurioje jis apkaltino M. Feiginą melu ir pareiškė, kad laidos daugiau nebus. O. Arestovyčiaus paskyroje šio įrašo nebėra, o M. Feiginas apžvalgininko versijos kol kas nepakomentavo, bet paskelbė apie kūrybinę pauzę. 


„Transliacijų su Feiginu daugiau nebus“, – rašoma O. Arestovyčiaus feisbuko puslapio kopijoje, kuria dalijasi socialinio tinklo vartotojai. 

Iš viso skelbiamo įrašo aiškėja, kad juoda katė tarp karo analitiko ir M. Feigino galėjo perbėgti dėl peržiūrų jutūbo kanale. 

Daugiau kaip milijono peržiūrų sulaukdavę buvusio Ukrainos prezidento biuro vadovo patarėjo O. Arestovyčiaus ir teisininko M. Feigino pokalbiai tuo pačiu metu būdavo transliuojami jiems priklausančiuose jutūbo kanaluose. 

Negailėjo kandžių žodžių 

Kaip rašė O. Arestovyčius, prieš kurį laiką į jo kanalą iš M. Feigino kanalo ėmė plaukti skundai dėl autorinių teisių pažeidimo. 

„Tada prasidėjo jo verkšlenimas dėl peržiūrų srauto nutekėjimo pas mane, tada – bandymas šantažuoti, paskui – „man reikia pauzės pagalvoti“, kurią jis jums pavadino „kūrybinėmis atostogomis“. Neketinau iš proceso išeiti dėl jūsų, mieli žiūrovai, nepaisant viso jo nuobodumo, nes kaip vedėjas Feiginas – nulis, tie patys klausimai septyniolika mėnesių iš eilės be jokio bandymo persikrauti“, – rašė O. Arestovyčius. 

Jis tęsė, kad po viso to, ko esą ėmėsi M. Feiginas, jis nebeketina su juo palaikyti ryšių. 

„Vaikinas tikrai bandė užblokuoti mano kanalą. Ir paromis melavo, kad tai vyksta automatiškai ir jis čia ne prie ko. Bet kai pasakiau, kad neisiu į eterį, kol nebus atšaukti skundai, ši „automatika“ suveikė per pusę valandos. Paskui jis ilgai melavo, kad jo susirūpinimo priežastis – „sumažėjusi jo įtaka auditorijai“, bet apie kokį mažėjimą galima kalbėti, kai tave stebi tiek pat žmonių, net jei kitame kanale?“, – piktinosi O. Arestovyčius.

Jis pasakojo, esą M. Feiginas savaitę painiojo, mėgino sukelti gailesį ir siūlė išeitis, tačiau, kaip teigia O. Arestovyčius, kiekvieną kartą vis bandė apgauti savo naudai. 

„Ilgai laukiau, kada jam atsibos meluoti ir nežinojau verkti ar juoktis“, – rašė jis.

„Nugriebė visą grietinėlę“ 

Apžvalgininko teigimu, jeigu M. Feiginas būtų iškart pasakęs tiesą, jis būtų neprieštaravęs, kad jų pokalbio transliacijos vyktų tik M. Feigino kanale. 

Markas Feiginas, Oleksijus Arestovyčius© Stopkadras 

„Kad jūs suprastumėte – per daugiau kaip metus jis nusigriebė visą grietinėlę nuo transliacijų, kurios surinko kur kas daugiau peržiūrų nei šiuos kelis mėnesius, nekalbant jau apie prekių pardavimus. Aš nieko neklausinėjau, neprašiau, nedalinau, leidau žmogui augti, taip pat ir finansiškai. Žodžio nepasakiau. Prie savo transliacijų perėjau tik tam, kad padidinčiau bendrą aprėptį. Dabar šitas žmogus šalina Arestovyčiaus pavardę iš komentarų su klausimais, ar bus transliacija“, – rašė jis. 

Pasak buvusio Ukrainos prezidento biuro vadovo patarėjo, jis tris dienas sprendė, ką daryti ir nusprendęs, kad sąžiningumas ir tikslumas jam svarbiau. 

O. Arestovyčiaus paskyroje šio įrašo nebėra, bet jį spėjo pamatyti ir išplatinti feisbuko vartotojai. 

Feiginas prakalbo apie pauzę 

M. Feiginas apie šią istoriją kol kas nepasisakė, o paskutinis jo ir O. Arestovyčiaus pokalbis buvo transliuotas prieš savaitę. 

Pastaruoju metu M. Feiginas savo kanale apie karą kalbina įvairius ekspertus, tačiau žiūrovai jį užvertė klausimais kas vyksta ir kodėl nebėra pokalbių su O. Arestovyčiumi. 

„Matau, kad užtvindėte visą pokalbių langelį. Kaip jau rašiau, mes paskelbėme kūrybinę pauzę, kūrybines atostogas, reikia leisti atsikvėpti pusantrų metų vykstančiam projektui. Pažiūrėsime, kaip mes jį performatuosime. Dabar, prieš pat rudenį, yra priimami lemiantys sprendimai kaip šį klausimą peržiūrėti. Todėl labai smarkiai šito nekaitinkime“, – taip vienoje iš transliacijų žiūrovams atsakė jis. 

Šeitelmanas: kokią turite teisę? 

Šį klausimą neseniai vykusioje jutūbo transliacijoje aptarė Rusijoje gimęs politikos strategas ir rašytojas Michailas Šeitelmanas. 

„Jei ši versija, kurią išdėstė O. Arestovyčius, pasitvirtins ir transliacijų tikrai nebus, tai pasakysiu tik tiek – du idiotai. Kokią jūs turite teisę? Jūs iš šio karo simbolis iš Ukrainos pusės“, – kalbėjo jis. 

Pasak apžvalgininko, nėra svarbu, kas šioje situacijoje teisus, o kas – ne. 

„Tai yra visiškai nesvarbu, jūs prisiėmėte moralinį įsipareigojimą ir jį privalote vykdyti iki pat karo pabaigos. Paskui – prašome, galite net nesikalbėti, nebendrauti. To reikia šimtams tūkstančių, net milijonams žmonių“, – kalbėjo jis. 

Pasak M. Šeitelmano, šitą skilimą galima bus interpretuoti ir taip, kad Ukrainos pusėje nėra vienybės.

Komentarų nėra: