«Если мы позволим расчленить Украину, будет ли обеспечена независимость любой из стран?»

Байден на Генассамблее ООН призвал противостоять российской агрессии

šeštadienis, birželio 20, 2009

Nacionalinė dailės galerija, atidarymas jau siandien



"tai vienas šiuolaikiškiausių muziejų ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje"

"atidarymo proga visuomenei pristatoma nauja XX-XXI a. Lietuvos dailės - tapybos, grafikos, skulptūros, fotografijos, meno objektų - ekspozicija, o atidarymo akcentu taps tarptautinė dailės paroda „Spalvų ir garsų dialogai. M.K.Čiurlionio ir amžininkų kūryba“"

"bendra parodos vertė siekia 90 mln. Lt"

"Po oficialaus atidarymo šeštadienį galerija ir paroda bus pristatoma kviestinei Lietuvos kultūros, mokslo ir meno visuomenei. Nuo sekmadienio Nacionalinė dailės galerija bus atvira visiems lankytojams. Atidarymo proga ji veiks ir pirmadienį - čia vyks tarptautinė konferencija „Tarp tylos ir garso. Meno idėjų migracija M.K.Čiurlionio ir amžininkų kūryboje“"

komentaras informuoja:
"Visus informuoju, kad šį vėlyvojo modernizmo pastatą Didžiosios Spalio revoliucijos muziejui suprojektavo architektas Baravykas, o rekonstrukcijos projektą parengė architektas Kuginis. Statybos darbus atliko Brazausko anūkės vyro firma, baisiai įžūlūs, tamsūs ir godūs kaimiečiai..."
is Nacionalinė dailės galerija pasirengusi priimti pirmuosius lankytojus

kasdien vaziuodavau pro sali ir vis galvodavau, kas ten tuose pasvirusiuose statiniuose - skyduose? Dabar ten rodoma reklama ir matosi laiptai, bet kokia ju prasme? O salia statomas bankas nesuspejo, matosi, kad stengesi, tvarkesi aplinka, bet nesuspejo kartu su kaimyno svente



Smagu gyventi Vilniuje, jei nepatenki vidun, tai bet pravaziuoji pro sali, bet cia tikrai uzeisiu, nes esu buvusi ir senajame muziejaus varijante, kur buvo atvaizduotos Lietuvos gyventoju noras buti kartu su komunistine TSRS, o dabar cia bus Nacionalinė dailės galerija

Komentarų nėra: