«Если мы позволим расчленить Украину, будет ли обеспечена независимость любой из стран?»

Байден на Генассамблее ООН призвал противостоять российской агрессии

trečiadienis, liepos 07, 2021

Pareigūnai – apie migrantų „stūmimą nuo tvoros“ ir parskraidinimą namo

Pareigūnai – apie migrantų „stūmimą nuo tvoros“ ir parskraidinimą namo: Šiais metais pasitaikė migrantų išsiuntimo iš Lietuvos atvejų, tačiau tikslios statistikos kol kas nėra. Gilėjant migrantų krizei Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT)...


Kada užsienietis grąžinamas, o kada – išsiunčiamas? 


Pagal minėtą įstatymą, užsienietis į kilmės šalį grąžinamas, kai jam panaikinta ar baigė galioti viza, laikinas ar nuolatinis leidimas gyventi Lietuvoje. Taip pat tais atvejais, jei į Lietuvą atvyko teisėtai, bet nebeturi leidimo gyventi mūsų šalyje, bet privalo turėti. 

Grąžinimas vyksta, kai užsienietis neteisėtai atvyko, neteisėtai yra Lietuvoje ir prašo leisti savanoriškai išvykti. Sprendime grąžinti užsienietį, įvertinus jo galimybes kuo greičiau išvykti ir jei jis bendradarbiauja, nustatomas 7-30 dienų terminas. 

Užsieniečio išsiuntimas vykdomas tuomet, kai žmogus neįvykdė įpareigojimo išvykti pats, taip pat, jeigu jam nebuvo suteiktas terminas savanoriškai išvykti, nes yra pagrindas manyti, kad užsienietis gali pasislėpti. Išsiuntimas vykdomas ir tais atvejais, jei jo buvimas Lietuvoje gresia valstybės saugumui arba viešajai tvarkai.

Komentarų nėra: